Avon Satış Temsilcisi

Avon Satış Temsilcisi
Avon Satış Temsilcisi

Kışlık Kompostolar

Malzemeler : Pazardan komposto yapmak istediğimiz meyveleri alıyoruz.Burada vişne ve kayısıyı tercih ettim.(şeftali,armut,üzüm,erik vb. yapılabilir.)Şeker ve su,konserve kavanozu.
Yapılışı :
 Saplarını ayırdığımız vişne kayısıları  ayrı ayrı kavanozlara dolduruyoruz.Ben çok taneli sevdiğim için meyvesini kavanozun ağızına kadar doldurdum siz yarım doldurabilirsiniz.İsteğinize göre şekeri ayarlayıp az veya çok şekerli olarak ayarlayıp ağızına kadar sıcak su dolduruyoruz.Kapaklarını  sıkıca kapatıp düdüklü tencerenin içerisine kavanozları oturtuyoruz.Düdüklü tencereye aldığı kadar kavanozu koyuyoruz.Benim tencerem 3 adet 1'er litrelik kavanoz alıyor.Kavanozların üzerini geçecek kadar sıcak suyu düdüklü tencereye doldurup ağızını kapatıyoruz.Düdüğünü indiriyoruz.Su kaynamaya başladıktan sonra saat tutup 5 dakika kaynatıyoruz.Düdüklü tencerenin havasını aldıktan sonra kapağını açarak kavanozları dikkatli bir şekilde çıkarıp temiz bir bez üzerine ters çeviyoruz.Üzerini sofra bezi ile örtüp 10-12 saat kadar bekletiyoruz.(Eğer şeker hastası iseniz şeker koymadan su ilede kaynatabilirsiniz.)Serin bir yerde saklıyoruz.Kışlık kompostomuz hazır AFİYET OLSUN

Erik ve Şeftali Marmelatı

ERİK MARMELATI

Malzemeler : 2 kg erik, 1 kg şeker,yarım limon suyu
Yapılışı : Çekirdeklerini çıkarıp doğradığımız eriklerimizi tenceremize alıyoruz.Üzerine şekeri döküp eriklerin sulanmasını bekliyoruz.Sulanan erikleri ocağa alıp kaynatmaya bırakıyoruz.Marmelatımız koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatıyoruz.Altını söndürüp blendr yardımı ile erikleri eziyoruz.Sıcak olan marmelatı temiz ve kuru konserve kavanozuna doldurup kapağını sıkıca kapatıp temiz bir bez üzerine ters çeviriyoruz.Böylece vakumlanmış olan kavanozu serin bir yerde saklayıp kışın afiyetle yiyebilirsiniz.
ŞEFTALİ MARMELATI

Malzemeler : 2 kg şeftali, 1 kg şeker,yarım limon suyu
Yapılışı : Çekirdeklerini çıkarıp doğradığımız şeftalileri tenceremize alıyoruz.Üzerine şekeri döküp şeftalilerin sulanmasını bekliyoruz.Sulanan şeftalileri  ocağa alıp  kaynatmaya bırakıyoruz.Marmelatımız koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatıyoruz.Altını söndürüp blendr yardımı ile şeftalileri eziyoruz.Sıcak olan marmelatı temiz ve kuru konserve kavanozuna doldurup kapağını sıkıca kapatıp temiz bir bez üzerine ters çeviriyoruz.Böylece vakumlanmış olan kavanozu serin bir yerde saklayıp kışın afiyetle yiyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN !!!



Kayısı ve vişne reçeli

Kayısı Reçeli yapımı
Malzemeler : 2 kg kayısı,1 kg şeker,yarım limon suyu
Yapılışı  : Kayısılarımızı güzelce yıkadıktan sonra suyunu bir süzgeç yardımı ile süzdürüyoruz.Suları süzülen kayısılarımızı ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini ayırıyoruz.İri olan kayısıları dörde ufak olanları ikiye ayırdıktan sonra tencere 1 kat kayısı 1 kat şeker olacak şekilde koyuyoruz.Tencerenin kapağını kapatıp kayısımızın sulanmasını bekliyoruz.Kayısı sulandıktan sonra ocağımıza alıyoruz.Kayıslarımızın sulanması yaklaşık 7-8 saati buluyor.Ocağa aldığımız tencereyi orta hararetli ateşte kaynatmaya başlıyoruz.Ortalama 35-40 dakika kadar.Kaynamaya başlayan kaysıların köpüğünü temiz bir kevgir yardımı ile alıyoruz.Ayırdığımız kayısı çekirdekleri tatlı ise onlarıda kırıp reçelimizi ocaktan indirmeden 10 dakika önce onlarıda reçelemize atıp.Yarım limon suyu veya 3-4 diş limon tuzunu ilave edip 5 dakika sonra ocaktan indiriyoruz.Ocaktan indirdiğimiz reçelimizi temiz ve kuru kavanozlara doldurup,balkonumuzda veya teras ta güneş gören bir yerde 1 gün boyunca güneşlenmesini sağlıyoruz.Sonra kapaklarını sıkıca kapatıp serin bir yerde saklıyoruz.Afiyet olsun.

Vişne Reçeli yapımı
Malzemeler : 4 kg vişne,2 kg şeker,yarım limon suyu veya 3-4 diş limon tuzu
Yapılışı : Çekirdeklerini ayıkladığımız vişnelerimizi tenceremize 1 kat vişne 1 kat şeker olacak şekilde koyuyoruz.Vişnelerimiz sulandıktan sonra ocağımıza alıp kaynatmaya başlıyoruz.Reçel kaynamaya başladıktan sonra köpüklerini kevgir ile alıyoruz.30-35 dakika kadar kaynatıyoruz.Ocaktan indirmemize 5 dakika kala limon veya limon tuzunu ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ocağımızın altını kapatıyoruz.Reçelin koyuluğuna bakıp eğer yeterli kıvam ise temiz kavanozlara doldurup,balkonda veya terasta 1 gün boyunca güneşlendiriyoruz.
NOT : Reçellerimizi küflenmemesi için güneşlendiriyoruz.Güneşlendirilmez ise küflenir.

AFİYET OLSUN

Ev de kış hazırlıkları

Yazın bittiği şu günlerde kış için gerekli olacak hormonsuz sebze ve meyve yememek için kendi ellerimlere pazardan aldığım mis gibi yayla sebze ve meyveler ile kış hazırlıklarına başladım.Sizde vereceğim tariflerle kendi kendinize yapacağınız konserve ve komposto,reçelleri,ev yapımı tarhanalarınızı,turşularınızı,asma yapraklarınızı hazırlayabilirsiniz.
Reçeller ;
Vişne reçeli
Kayısı reçeli
Marmelatlar;
Erik marmelatı
Şeftali marmelatı
Kompostolar;
Vişne kompostosu
Kayısı kompostosu
Konserveler
Domates konservesi
Domatesli,biberli menemenlik domates
Közlenmiş patlıcan salatası konservesi
Kışlık kahvaltılık soslar
Közlenmiş patlıcan,kırmızı salçalık biber,domatesle hazırlanan sos
Kahvatılık ve yemeklerin yanında tüketilebilecek havuçlu,kırmızı etli biber,domates ve mevsim yeşillikleri ile hazırlanmış(nane,dereotu,maydanoz,fesleğen,kereviz sapı) harika bir ezme
Turşular
Kornişon salatalık turşusu
Acılı domatesli biberli turşu
Ev yapımı tarhana
Kışlık asma yaprağı


Çocuk süveteri


Çarşaf kenarı



Patik modelleri

kış soğuklarında ayaklarınızı sıcacık tutacak patik modelleri.