Avon Satış Temsilcisi

Avon Satış Temsilcisi
Avon Satış Temsilcisi

Kayısı ve vişne reçeli

Kayısı Reçeli yapımı
Malzemeler : 2 kg kayısı,1 kg şeker,yarım limon suyu
Yapılışı  : Kayısılarımızı güzelce yıkadıktan sonra suyunu bir süzgeç yardımı ile süzdürüyoruz.Suları süzülen kayısılarımızı ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini ayırıyoruz.İri olan kayısıları dörde ufak olanları ikiye ayırdıktan sonra tencere 1 kat kayısı 1 kat şeker olacak şekilde koyuyoruz.Tencerenin kapağını kapatıp kayısımızın sulanmasını bekliyoruz.Kayısı sulandıktan sonra ocağımıza alıyoruz.Kayıslarımızın sulanması yaklaşık 7-8 saati buluyor.Ocağa aldığımız tencereyi orta hararetli ateşte kaynatmaya başlıyoruz.Ortalama 35-40 dakika kadar.Kaynamaya başlayan kaysıların köpüğünü temiz bir kevgir yardımı ile alıyoruz.Ayırdığımız kayısı çekirdekleri tatlı ise onlarıda kırıp reçelimizi ocaktan indirmeden 10 dakika önce onlarıda reçelemize atıp.Yarım limon suyu veya 3-4 diş limon tuzunu ilave edip 5 dakika sonra ocaktan indiriyoruz.Ocaktan indirdiğimiz reçelimizi temiz ve kuru kavanozlara doldurup,balkonumuzda veya teras ta güneş gören bir yerde 1 gün boyunca güneşlenmesini sağlıyoruz.Sonra kapaklarını sıkıca kapatıp serin bir yerde saklıyoruz.Afiyet olsun.

Vişne Reçeli yapımı
Malzemeler : 4 kg vişne,2 kg şeker,yarım limon suyu veya 3-4 diş limon tuzu
Yapılışı : Çekirdeklerini ayıkladığımız vişnelerimizi tenceremize 1 kat vişne 1 kat şeker olacak şekilde koyuyoruz.Vişnelerimiz sulandıktan sonra ocağımıza alıp kaynatmaya başlıyoruz.Reçel kaynamaya başladıktan sonra köpüklerini kevgir ile alıyoruz.30-35 dakika kadar kaynatıyoruz.Ocaktan indirmemize 5 dakika kala limon veya limon tuzunu ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ocağımızın altını kapatıyoruz.Reçelin koyuluğuna bakıp eğer yeterli kıvam ise temiz kavanozlara doldurup,balkonda veya terasta 1 gün boyunca güneşlendiriyoruz.
NOT : Reçellerimizi küflenmemesi için güneşlendiriyoruz.Güneşlendirilmez ise küflenir.

AFİYET OLSUN

Ev de kış hazırlıkları

Yazın bittiği şu günlerde kış için gerekli olacak hormonsuz sebze ve meyve yememek için kendi ellerimlere pazardan aldığım mis gibi yayla sebze ve meyveler ile kış hazırlıklarına başladım.Sizde vereceğim tariflerle kendi kendinize yapacağınız konserve ve komposto,reçelleri,ev yapımı tarhanalarınızı,turşularınızı,asma yapraklarınızı hazırlayabilirsiniz.
Reçeller ;
Vişne reçeli
Kayısı reçeli
Marmelatlar;
Erik marmelatı
Şeftali marmelatı
Kompostolar;
Vişne kompostosu
Kayısı kompostosu
Konserveler
Domates konservesi
Domatesli,biberli menemenlik domates
Közlenmiş patlıcan salatası konservesi
Kışlık kahvaltılık soslar
Közlenmiş patlıcan,kırmızı salçalık biber,domatesle hazırlanan sos
Kahvatılık ve yemeklerin yanında tüketilebilecek havuçlu,kırmızı etli biber,domates ve mevsim yeşillikleri ile hazırlanmış(nane,dereotu,maydanoz,fesleğen,kereviz sapı) harika bir ezme
Turşular
Kornişon salatalık turşusu
Acılı domatesli biberli turşu
Ev yapımı tarhana
Kışlık asma yaprağı