Malzemeler : 5 kg közlemelik patlıcan , 4 kg kırmızı etli biber,tuz,konserve kavanozu,10 lt'lik düdüklü tencere.
Yapılışı : Patlıcan ve biberlerimizi közleyip doğrayıp büyükçe bir kaba alıyoruz.İçerisine yemeğe atar gibi tuz atıp güzelce karıştırıyoruz.Kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ,kavanozları düdüklü tencereye yerleştiriyoruz.Kavanozların üzerine geçecek kadar ılık su dolduruyoruz.Kaynar su koymayın kavanozlar çatlayabilir.Düdüklünün kapağını kapatıp düdüğünü indiriyoruz.Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin düdüğü kapalı bir şekilde 6-7 dakika daha kaynatıyoruz.Tencerenin havasını aldıktan sonra kavanozları çıkartıp kavanozları ters bir şekilde temiz bir bez üzerine koyuyoruz.1 gün sonra kavanozları düz çevirip serin bir yerde muhafaza ediyoruz.AFİYET OLSUN
1 yorum:
oymalı dantel kasnak işi gibi değil
Yorum Gönder