Avon Satış Temsilcisi

Avon Satış Temsilcisi
Avon Satış Temsilcisi

Ev yapımı tarhana

Malzemeler : 3kg domates,3kg kırmızı etli salçalık biber,3 kg kuru soğan,1 kutu domates salçası, 1 demet maydonoz ,1 demet nane ,1 demet dere otu,2 su bardağı kuru nane ,alabildiği kadar un (tahminen 7-8kg un alır),büyük bir leğen,tuz....
Yapılışı:bütün malzemeler robottan çekilir büyük bir leğen içine boşaltılır ,1 kutu domates salçası ve bolca tuz ilave edilip karıştırılır ,daha sonra un yavaş yavaş ilave edilip ele yapışmayacak kıvama gelene kadar karıştırılır,leğen altına büyük bir tepsi koyularak temiz bir yerde üzeri bir bezle veya büyük bir tepsiyle kapatılarak mayalanmaya bırakılır,tarhanamızı günde  en az 3 kere elimizi hafifçe ıslatarak yoğururuz   toplamda 21 gün beklemeye bırakırız,ben 3 gün bırakıyorum ama havalar çok sıcaksa 3 gün bırakıyorum ,eğer serinse hava 21 gün yeter,tarhanamızı daha sonra  güneş görmeyecek şekilde balkona yada odanın birine temiz bir bez üzerine hamurdan elle yada kaşık yardımıyla parçalar koparılarak bez üzerine serilir,sabah serdiğimiz tarhanayı akşam üstü tersini çeviririz,çarşafımız ıslanacağından dolayı onuda değiştirmek daha faydalı olacaktır,ertesi gün tarahanamızı elimizle daha ufak parçalara ayırırız ,2. gün küçük parçalara ayırdıktan sonra arada elimizle ovalayarak kontrol edelim eğer süzgeçten geçirilmeye veya elimizle ovalamaya hazır hale geldiyse bir leğenin  içine ilistirinizi(ince delikli metal süzgeç)içine tarhana koyarak elinizle ova ova süzgeçten geçirip un haline getiririz,isteyen robottanda çekebilir ama ben süzgeçten geçiriyorum daha sonra gölge bir yerde havalandırıp kuruduğundan iyice emin olduktan sonra bez torba içinde veya kuru bir kavanoza doldurup,serin ve kuru bir yerde muhafaza edelim.(Güneşte kurutmayın çünkü güneş rengini alır tarhanınız beyaz olur)...

Hiç yorum yok: